Cum să spălați hainele copiilor: un ghid complet pentru părinți

spălarea hainelor pentru copii

 

Așteptați sosirea bebelușului sau copilași dvs. au crescut din hainele de nou-născuți și urmează noi provocări? Spălarea hainelor și accesoriilor pentru copii necesită o atenție și o grijă deosebită în ambele cazuri. Datorită pielii sensibile a bebelușilor și copiilor, este important să știți cum să le spălați corect hainele pentru a elimina posibilitatea iritațiilor, obținând în același timp o curățare perfectă.

 

Sfaturi pentru spălarea corectă a hainelor pentru copii

Ca regulă generală, nu uitați să spălați hainele înainte de prima utilizare. Acest lucru este valabil atât pentru bebeluși, cât și pentru copiii mai mari. De asemenea, este important să aveți grijă la alegerea detergenților, restul e floare la ureche..

 

1.Alegerea detergenților potriviți

Copiii mici sunt adesea afectați de piele uscată și sensibilă sau de diverse alergii, astfel detergenții hipoalergenici fără parfumuri și coloranți sunt o alegere sigură. Aceste produse minimizează riscul de reacții alergice și iritații ale pielii. Etichetele precum "baby-friendly" sau "sensitive" vă vor ajuta atunci când alegeți un detergent. Dacă nu sunteți siguri, consultați medicul pediatru.

De asemenea, este recomandat să folosiți detergenți lichizi, deoarece cele praf pot lăsa reziduuri pe haine, care ar putea irita pielea bebelușului.

Cum rămâne cu balsamul de rufe? Deși puteți găsi în magazine și balsamuri de rufe pentru bebeluși, experții recomandă să nu le folosiți până când copilul nu are cel puțin un an.

 

2.Sortarea și pregătirea rufelor

Înainte de spălare, este important să sortați corect hainele și accesoriile copiilor. Separați țesăturile albe de cele colorate, precum și cele delicate de materialele mai grosiere. Verificați toate buzunarele și îndepărtați orice murdărie sau obiecte mici. Folosiți un produs de îndepărtare a petelor blând pentru a îndepărta petele dificile, cum ar fi petele de mâncare sau de cosmetice pentru copii.

 

3.Temperatura de spălare

Atunci când spălați hainele copiilor, este ideal să folosiți o temperatură între 30°C și 40°C. Această temperatură este suficient de ridicată pentru a îndepărta murdăria și bacteriile, dar delicată pentru țesăturile fine. Pentru hainele foarte murdare sau țesăturile care intră în contact direct cu pielea (de exemplu, scutece, prosoape), este recomandabil să alegeți o temperatură mai ridicată de până la 60°C.

 

4.Uscarea

După spălare, este important să uscați corespunzător hainele pentru copii. Uscarea la aer este ideală pentru a păstra finețea și forma țesăturii. Dar, dacă nu locuiți într-o casă cu grădină sau nu aveți un apartament cu balcon, uscătorul de rufe este, de asemenea, o opțiune bună pentru ca rufele să fie moi după uscare și micuțul dvs. să se simtă ca în puf. Uscați hainele la o temperatură scăzută. 

 

5. Călcarea rufelor

Călcatul hainelor pentru copii este necesar, mai ales în primele luni. După aceea nu mai este necesar, dar dacă vă decideți să călcați, setați fierul de călcat la o temperatură mai scăzută și evitați contactul direct cu modelele și imprimeurile pentru a nu le deteriora.

 

Cât de des să spălați hainele copiilor

Frecvența spălării hainelor pentru copii depinde de tipul de țesătură și de intensitatea utilizării. Scutecele, prosoapele și hainele care vin în contact direct cu pielea trebuie spălate după fiecare utilizare. Alte articole, cum ar fi puloverele, pantalonii și jachetele, pot rezista câteva zile, atât timp cât nu sunt murdare în mod vizibil.

 lucruri pentru bebeluș

 

Cum să spălați hainele pentru bebeluși

Spălarea hainelor pentru bebeluși necesită și mai multă atenție și precauție. Bebelușii au pielea extrem de sensibilă, predispusă la iritații și alergii. Prin urmare, este important să le spălați hainele și accesoriile separat de celelalte rufe.

  • Când spălați, folosiți numai detergenți concepuți pentru bebeluși care nu conțin substanțe chimice agresive, parfumuri sau coloranți.
  • Înainte de prima utilizare, toate hainele pentru bebeluși trebuie spălate pentru a îndepărta reziduurile de substanțe chimice de fabricație.  
  • Pentru hainele de bebeluși, este recomandat să alegeți cicluri de spălare blânde și o temperatură de aproximativ 30°C până la 40°C, astfel încât țesăturile să nu fie deteriorate și, în același timp, să fie perfect curate. 
  • Spălați separat scutecele din țesătură. După utilizare, clătiți-le și lăsați-le înmuiate în apă. Apoi spălați la 60 °C.
  • Dacă pe hainele există pete persistente de lapte sau alimente, îndepărtați-le ușor înainte de spălare prin înmuierea lor în apă caldă cu puțin detergent hipoalergenic.
  • De asemenea, este o idee bună să curățați mașina de spălat în mod regulat pentru a preveni acumularea de reziduuri de detergent și bacterii care ar putea contamina hainele copiilor.

Urmând aceste sfaturi, vă puteți asigura că fiecare piesă de îmbrăcăminte a copiilor dvs. este pregătită să protejeze pielea lor sensibilă.

 

 

 

Înapoi la cumpărături